De specialist voor duurzame mobiliteit

Over CNG

Groengas

Groengas is de schoonste alternatieve brandstof op dit moment, en is hiermee COneutraal rijden heel dichtbij en scoort momenteel beter in de totaal footprint dan de volledige elektrische auto. (welke enkel lokaal CO2 reductie heeft.)De komende jaren maken meer aardgas transporteurs de overstap naar groen gas, dit gas wordt verkregen door o.a. vergisting van biomassa, zoals groenafval en mest. Het heeft dezelfde kwaliteit als uit ons aardgas netwerk.

Waarom CO2 neutraal de CO2-uitstoot verlaagd minimaal 80% ten opzichte van fossiel aardgas. Bij verbranding van groen gas komt weliswaar CO2 vrij, maar dezelfde CO2 is daarvoor geabsorbeerd uit de atmosfeer (door de groei van planten, grassen en andere gewassen waarvan nu het gas is gemaakt). Fossiele brandstoffen daarentegen brengen nieuwe CO2 in de lucht die lag opgeslagen onder het aardoppervlak.

Op dit moment zijn alle pompstations welke in Nederland CNG verkopen voorzien van groengas, deze leveranciers zijn verplicht wat ze verkopen aan groengas op het aardgasnet te injecteren.

 

 

Aardgas

Het is nu veruit de schoonste fossiele brandstof die te verkrijgen is, en de gemakkelijkste manier om over te stappen naar schoner rijden en het is met een aardgasvoorziening in een voertuig eenvoudig om over te stappen op groen gas, wat nóg veel meer milieuvoordeel oplevert.

  • aardgas heeft minder CO2 uitstoot dan benzine en Diesel en LPG
  • aardgas heeft 95% minder Nox uitstoot dan diesel
  • aardgas bevat geen roet
  • aardgas bevat geen kankerverwekkende stoffen
  • aardgas bevat geen benzeen
 
Rijden op aardgas / Biogas vermindert de uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden tot nihil. Vermindert de CO2 -uitstoot op de hele keten, van productie tot de uitlaat.

Vervuiling in uitlaatgassen:

Zoals u in de foto kunt zien met uw eigen ogen dat de verbranding duidelijk schonner is op CNG

deze foto's zijn genomen van een 2 moderne EURO 6 motoren welke +/- 5000 km op benzine en op CNG / groengas hebben gereden.

Bij deze DI-motor waren de Emisie resultaten ook verblufend te noemen qua fijnstof 97,6 % minder. 

VW Touran 1.4 TSI

CNG / BIOGAS

 

 

 

 

VW Touran is verkrijgbaar met een krachtige 1.4 TSI benzine motor met 110 KW en 250 NM deze accelereert in slechts 8,9 seconden naar 100 km.

Zuinig, wie het ontspannen aanpakt kan met minder dan 5,4 liter per 100 kilometer op benzine. In tegenstelling tot de iets zuinigere (4,3 ltr./100KM) TDI modellen (diesel), is de akoestische score van turbo benzine stukken beter. Zachtjes fluisterend voert hij zijn werk uit.

De benzine versie is nu ook op CNG leverbaar! met een brandstof verbruik van 4,3 KG per 100 kilometer gelijk aan de diesel uitvoering echter schonner en goedkoper. 

Meer informatie >