De specialist voor duurzame mobiliteit

Wat doen wij

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en installeren van alternatieve brandstofsystemen in voertuigen voor directe en indirecte 4-takt verbrandingsmotoren. Waaronder  CNG of LPG of  LNG installaties. Ons doel hierin is de installatie zo te ontwikkelen dat zoveel mogelijk montage op reeds bestaande montage punten in het voertuig gebeurd. Waardoor de carrosserie geen onnodig risico loopt. Elke ontwikkeling wordt bij ons uitvoerig op de testbank uitgewerkt om een zo schoon mogelijke emmisie te krijgen met behoud van de bestaande rijeigenschappen. Hoewel wij met name CNG installaties inbouwen bij voertuigen voor op de weg, is het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld grasmaaimachines en vrachtscheepsmotoren om te bouwen.

Wij werken uitsluitend met hoogwaardige ECE R110 goedgekeurde producten. Tijdens het inbouwproces worden zeer strenge kwaliteitscontroles gedaan en volgens ECE R110 voorschriften uitgevoerd, om zo een betrouwbaar en hoogstaand kwaliteitsproduct te leveren.

Naast inbouw van nieuwe aardgassystemen verrichten wij ook diagnose en reparatie van problemen aan bestaande aardgassystemen, af-fabriek en retrofitsystemen .

Wij werken voor merkdealers, importeurs, bedrijven, leasemaatschappijen en particulieren. We werken o.a. samen met carrosseriebouwers en fabrikanten van CNG apparatuur om het gewenste eind product te krijgen, naar wens van de klant .

Wij beschikken over geavanceerde apparatuur om deze inbouw en ontwikkeling uit te kunnen voeren, met onder andere;

  • All wheeldrive vermogen teststraat, voor afstellingen en emissiemetingen
  • Motorproefstand, wordt gebruikt voor motorontwikkelingen
  • Flowbank voor motorontwikkelingen
  • Emissie meetapparatuur
  • Machine park met o.a. CNC freesmachine, CNC draaibank etc.
  • Diverse meet- en diagnoseapparatuur
  • Geavanceerd inbouwcentrum 

VW Touran 1.4 TSI

CNG / BIOGAS

 

 

 

 

VW Touran is verkrijgbaar met een krachtige 1.4 TSI benzine motor met 110 KW en 250 NM deze accelereert in slechts 8,9 seconden naar 100 km.

Zuinig, wie het ontspannen aanpakt kan met minder dan 5,4 liter per 100 kilometer op benzine. In tegenstelling tot de iets zuinigere (4,3 ltr./100KM) TDI modellen (diesel), is de akoestische score van turbo benzine stukken beter. Zachtjes fluisterend voert hij zijn werk uit.

De benzine versie is nu ook op CNG leverbaar! met een brandstof verbruik van 4,3 KG per 100 kilometer gelijk aan de diesel uitvoering echter schonner en goedkoper. 

Meer informatie >