De specialist voor duurzame mobiliteit

Kosten besparing

Besparing

De brandstof CNG is niet alleen vriendelijk voor milieu maar ook voor de portemonnee het mes snijd aan 2 kanten. Het is in veel gevallen al vlug goedkoper dan rijden op Benzine of Diesel.

Kosten

De investering voor installatie is zoals ook bij zonnepanelen nodig voor men kan gaan besparen. Het CNG-systeem begint zo vanaf € 3300,- inclusief BTW, exclusief eventuele subsidie.  

Terug verdientijd

Bij zonnepanelen zie je vaak een terug verdientijd van 7 jaar en dat daarmee je rendement meer is dan als je het spaargeld op de bank zou zetten. Bij een CNG systeem is de terug verdientijd in de meeste gevallen sneller dan zonnepanelen bijvoorbeeld bij 25.000 km per jaar rijden is de terugverdientijd 3 jaar.

Thuis tanken

Bij thuis tanken kan het voordeel nog verder oplopen omdat de kosten voor een KG CNG aan de pomp structureel hoger liggen. Hierbij moet wel weer een investering voor een thuisvulstation gedaan worden. Vaak heel aantrekkelijk voor een wagenpark met meerdere voertuigen.  

Milieu besparing

Als je auto een CO2 uitstoot heeft van 150 G/km op benzine heeft, en je rijdt 25000km.per jaar heeft aardgas een besparing van 1125 kg CO2 per jaar en op groengas 2890 kg CO2 per jaar over de looptijd van 5 jaar komt dat neer op 5,5 ton CO2 op aardgas en op groengas 14,5 ton CO2 besparing ten opzichte van benzine. Daarbij zijn andere milieu onvriendelijke gassen waar weinig over gesproken wordt ook zeer sterk gereduceerd denk b.v. aan fijnstof met 99% reductie!

Subsidie

Landelijke subsidie is er voor het rijden op biogas bij Agentschap.nl

http://www.agentschapnl.nl
 
Diverse provincies en gemeentes zijn er mogelijkheden voor subsidie waarmee de aanschaf van een aardgas/CNG installatie interessanter wordt, en de investering vlugger terug verdiend kan worden. hiervoor kunt u het beste bij uw lokale overheid terecht. 

Of informeer naar de mogelijkheden >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VW Touran 1.4 TSI

CNG / BIOGAS

 

 

 

 

VW Touran is verkrijgbaar met een krachtige 1.4 TSI benzine motor met 110 KW en 250 NM deze accelereert in slechts 8,9 seconden naar 100 km.

Zuinig, wie het ontspannen aanpakt kan met minder dan 5,4 liter per 100 kilometer op benzine. In tegenstelling tot de iets zuinigere (4,3 ltr./100KM) TDI modellen (diesel), is de akoestische score van turbo benzine stukken beter. Zachtjes fluisterend voert hij zijn werk uit.

De benzine versie is nu ook op CNG leverbaar! met een brandstof verbruik van 4,3 KG per 100 kilometer gelijk aan de diesel uitvoering echter schonner en goedkoper. 

Meer informatie >