De specialist voor duurzame mobiliteit

Diesel

 

Bestaande dieselmotoren ombouwen, geheel of gedeeltelijk, naar aardgas (CNG). Na de ombouw naar een gedeeltelijk of volledig CNG inspuiting wordt een groot milieuvoordeel behaald. Denk hierbij aan verlaging van CO2, NOx en fijnstof en de voordelen van een dieselmotor blijven behouden (hoog rendement), bij de volledige ombouw motor produceert minder geluid. CNG heeft een hoog octaan gehalte, waardoor deze geschikt is voor een dieselmotor.

De diesel ombouw is vrij complex en kan enkel seriematig geleverd worden.

Dus niet voor de consumenten markt of enkel stuks ombouw.

 

VW Touran 1.4 TSI

CNG / BIOGAS

 

 

 

 

VW Touran is verkrijgbaar met een krachtige 1.4 TSI benzine motor met 110 KW en 250 NM deze accelereert in slechts 8,9 seconden naar 100 km.

Zuinig, wie het ontspannen aanpakt kan met minder dan 5,4 liter per 100 kilometer op benzine. In tegenstelling tot de iets zuinigere (4,3 ltr./100KM) TDI modellen (diesel), is de akoestische score van turbo benzine stukken beter. Zachtjes fluisterend voert hij zijn werk uit.

De benzine versie is nu ook op CNG leverbaar! met een brandstof verbruik van 4,3 KG per 100 kilometer gelijk aan de diesel uitvoering echter schonner en goedkoper. 

Meer informatie >